CodeOptimus

Jelling Musikfestival - tre systemer med fælles datagrundlag er festivalens ryggrad

Een platform – ubegrænsede muligheder

Jelling Musikfestival - sådan digitaliserede ...

Jelling Musikfestival er Danmarks 3. største festival og der er nok at koordinere når 34.000 gæster, 4.000 hjælpere og et antal kunstnere, musikere og roadies skaber en fantastisk festival.

"Da Jelling Musikfestival stod overfor udskiftning af både hjemmeside, customized hjælpersystem samt akkrediteringssystem til musikere, partnere mfl. var vi ikke i tvivl om, at vi skulle vælge CodeOptimus. Et mangeårigt samarbejde har vist os, at der er stor viden, dygtighed og professionalisme - samt et kæmpe engagement i kundens behov - hos CodeOptimus.
I dag har vi 3 nutidige platforme som spiller max. sammen – og hver for sig – og som er i fortsat udvikling. "

Bettina Küsch – Jelling Musikfestival

 

Hjemmesiden og Jelling Musikfestivals app er der mange der kender. De to enheder er festivallens direkte link til festivalgæsterne, der kan finde alle relevante informationer, festivalprogram, oversigtskort og hvad man nu ellers har brug for som gæst til en stor begivenhed.

Færre tænker måske over at for at en kæmpe begivenhed kan afvikles succesfuldt kræver det også en velsmurt organisation og gennemtænkte digitale værktøjer, der kan hjælpe med organiseringen af en lang række praktiske detaljer som er helt afgørende, før under og efter festivalen, herunder:

Vagtplaner, uddelegering af opgaver, selvredigeringssystemer til vedligehold af forskellige former for stamdata lige fra loginoplysninger til tøjstørrelse, akkreditering og musikeradgang. Og data skal naturligvis kunne deles på tværs af systemerne.

Projektledere fra Jelling Musikfestival og  CodeOptimus analyserede indledningsvist behovet til bunds og fik lavet en komplet fortegnelse over de mange, specifikke ønsker til funktionalitet i det kommende system. Herefter kunne det store udviklingsarbejde gå i gang. Det forløb som en iterativ proces med mange små del-elementer til festivallens godkendelse undervejs og på den måde blev det sikret at systemet kom så tæt på det ønskede som overhovedet muligt.

Før processen blev igangsat havde Festivalen faktisk overvejet at anskaffe et af de eksisterende "prefabrikerede" systemer. Man oplever dog ofte at selvom sådanne systemer har fantastiske specifikationer på papiret og typisk en lavere pris, så er anvendeligheden ikke nær så stor i praksis, fordi man har forsøgt at lave et one-size-fits-all-system, der skal kunne dække lidt for mange forskellige formål.

Med et skræddersyet system er festivalen blevet rigtig godt kørende i mange år fremover og der er ikke een eneste irrelevant funktion i systemet. Det hele passer præcis til den forretningslogik som en festival har brug for.